Skip to content

P4 Jämtland

Jag heter Ebba Silversnö och går mitt andra år här på Fjällgymnasiet. Jag går samhälle med inriktning media, och under den här perioden har jag fått vara på Sveriges Radio P4 Jämtland en gång i veckan.

 

 Radiohuset

 

Hittills har jag varit där fyra gånger och efter sportlovet har jag två gånger kvar. Jag har fått vara med i förmiddagsprogrammet med Leif och Emelie, eftermiddagsprogrammet med Anneli, olika kurser (bl.a. en om sociala medier), jag har varit på rättegång, testat klippa ihop ljud och varit med nyhetsredaktionen. Jag har även fått testa hur det går till att sända, hur man skriver manus och hur man lägger in nyheter på hemsidan. Dessutom har jag träffat komikern Karin Adelsköld och Tobias Fellman, som ska leda alpina landslaget till vinst i OS 2022. Just nu håller jag på att göra ett inslag som kommer sändas vid påsk, där jag tipsar om saker man kan göra under påsklovet. Det kommer troligtvis sändas under morgonprogrammet med Frida och Fredrik på skärtorsdagen.

 

  I

I en av studiorna där bl.a. förmiddagsprogrammet sänds

 

Intervju med den åklagades advokat. Rättegången rörde mordet som skedde på Frösön i oktober förra året

 

Förberedelser inför mina påsklovstips, den som lyssnar får veta vad de handlar om! 

 

Jag tycker att radioproduktion är oerhört intressant och att jag fått möjligheten att vara på plats och se hur allt fungerar är jag mycket tacksam över. Det är spännande dagar och kul att få se allt från sändningar i studio till reportage. För den som missat det kan jag också passa på att informera om att jag, tillsammans med Evelina Arvidsson, har ett eget radioprogram. Garva Med Oss heter det och sänds på torsdagar kl.17 på Radio Berg, 107,7 eller 105,8 Mhz. Lyssna gärna på oss någon gång!

 

Här kan ni lyssna på två program jag medverkat i:

Lunchmusik med Emelie: Om skolan, radio och The Battery Challenge

Förmiddag med Leif och Emelie: Läser frågor i ”Herren på täppan”