Skip to content

Praoelever på besök.

 

IMG_5973

 

Vincent Johnson

Jag heter Vincent Johnson och är fjorton år, bor i en liten by utanför Sundsvall som heter Matfors. Matfors SK är även den klubb jag åker skidor för. Jag har valt att praoa här eftersom att jag går i åttan just nu och kan nog vara intresserad av att gå på ett skidgymnasium. Jag valde Fjällgymnasiet eftersom att jag har hört mycket gott om den här skolan och kände att det kunde bli ett bra ställe att praktisera på för första gången, men det var även för att att det inte ligger så jättelångt ifrån Sundsvall heller.

Jenny Edin

Hej! Jenny 14 år här. Jag bor i Stöde men tränar och tävlar för Matfors. Jag började i Matfors i år för jag kände att det var bäst så med tanke på träningen, tränings kompisar osv. Innan tävlade jag för Stöde. Jag är här i Åsarna nu för att få veta lite mer om hur det är och få mer information ut över det jag vet. Det kan vara bra med tanke på man ska göra ett val framöver. Det känns spännande och kul.

Isidor Wiksten

Jag bor i Matfors, typ. Livet är inte en dans på rosor. Det har jag lärt mig under de 14 år jag levt. Men okej. Vad i hela friden gör jag här? Jag är en medlem i Matfors skidklubb och där åker vi skidor, tror jag. Det är i alla fall det vi brukar gör. När man tycker om att göra något så vill man göra det jämt, visst? Så som jag tolkat ett skidgymnasium rätt så åker man mycket skidor, vilket nu var det jag tycker mycket om att göra och jag tror jag har rätt. Redan första dagen vi är här säger de att vi ska åka skidor! En vacker tisdags kväll på Matfors Elljusspår frågar min tränare Peter ”vill du praoa på ett skidgymnasium?” Jag säger förstås ”Ja” och sen hamnade jag här. Inget mer att säga PUNKT.