Elever från Indien på Fjällgymnasiet

Simon Jacob

Jag heter Jacob Gislen och är 16 år. Jag har bott i Indien sedan jag var 2 månader gammal, men har varit i Sverige på semester en gång om året. Mina föräldrar flyttade till Indien för 20 år sedan där min pappa startade ett IT företag. Några år senare så grundade min mamma Little Lambs School som är en skola som fokuserar på att hjälpa barn som som vanligtvis inte skulle haft råd att gå i skolan få en bättre start i livet. Jag gick i Little Lambs School upp till åttonde klass. Efter det så flyttade jag till en annan skola som använder CIE (Cambridge International Examination) som läroplan. Anledningen till att jag flyttade till denna skolan var eftersom skolan använder en internationell läroplan så skulle det vara lättare att använde dom betygen för att komma in på en svensk högskola, plus att den läroplanen var mer praktiskt inriktad och en rentav bättre läroplan än den som vanligtvis används i Indiska skolor. Jag gick ut gymnasiet (A levels) när jag var 15 år. Sedan så jobbade jag ett år på Little Lambs School som biologi och datalärare.

När vi tittade på behörighets kraven på svenska högskolor så var svenska en av dom. Så genom min pappa som har tagit emot praktikanter från fjällgymnasiet i sitt företag så erbjöds sig skolan att ta emot min bror och jag i en intensiv kurs i svenska i några månader för att få behörighet. Jag ser fram emot att vara i en svensk gymnasieskola och tror att dom närmaste månaderna kommer att vara spännande och lärorika.

Jag heter Simon Gislén och är 18 år gammal. Jag har just flyttat till Sverige, efter att ha bott i Indien sedan jag var liten.

Mina föräldrar flyttade till Indien för 20 år sedan och pappa startade ett IT företag där. Efter att gjort klart gymnasiet så ville jag läsa vidare i en svensk högskola. För att bli behörig, behövde jag dock betyg i svenska.

Eftersom pappa kände rektorn på Fjällgymnasiet och företaget har tagit emot elever därifrån, så fick jag och min bror Jacob studera svenska där. Vi tyckte också att det skulle bli kul att få uppleva ett svenskt gymnasium, se lite snö och kanske åka lite skidor.